Bučkini cvetovi z nadevom iz tunine in pasirane skute (ricotte)
SESTAVINE
za 4 osebe
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
12 bučkinih cvetov
200 g pasirane skute
šopek peteršilja
2 žlici naribanega parmezana
1 jajce
2 žlici moke
4 žlice mleka
olje za cvrtje
sol
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
12 bučkinih cvetov
200 g pasirane skute
šopek peteršilja
2 žlici naribanega parmezana
1 jajce
2 žlici moke
4 žlice mleka
olje za cvrtje
sol
Stampa Ricetta
1. V skledo dajte odcejeno tunino, pasirano skuto, parmezan, malo sesekljanega peteršilja in vse skupaj premešajte.
2. Iz cvetov odstranite pestiče, nežno jih operite in napolnite s tuninim nadevom. Stepite jajce in moko, dodajte ščep soli in razredčite z mlekom, da dobite kremasto zmes.
3 Segrejte veliko količino olja za cvrtje. V zmes pomočite nadevane cvetove, počasi jih položite v vrelo olje in jih cvrite dokler ne postanejo zlatorumeni in hrustljavi.
Cvrite le po nekaj cvetov hkrati, odcedite jih na papirnati brisači in jih še vroče postrezite.