Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru
SESTAVINE
za 4 osebe
8 rezin rženega kruha
1 x 120g konzerva Rio Mare Filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
2 limeti
1 zrel avokado
7/8 češnjevih paradižnikov
3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj kapljic Tabasca
sveže mleti črni poper
8 rezin rženega kruha
1 x 120g konzerva Rio Mare Filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
2 limeti
1 zrel avokado
7/8 češnjevih paradižnikov
3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj kapljic Tabasca
sveže mleti črni poper
Stampa Ricetta
1. Rženi kruh popecite, medtem naribajte limetino lupinico in jo prihranite za kasneje.
2. Avokado prerežite na polovico, odstranite olupek in koščico, meso postavite v posodo in ga pretlačite z vilicami. Dodajte Tabasco, sok limete in ekstra deviško oljčno olje. Vse skupaj premešajte, da dobite gladko kremasto zmes.
3. Na tanko narežite češnjeve paradižnike. Na popečen kruh namažite žlico avokadovega namaza ter dodajte narezane paradižnike in fileje skuše, ki ste jih predhodno odcedili.
4. Začinite s sveže mletim črnim poprom in limetino lupinico. Postrezite takoj.