Basmati riž s tunino, fižolom, sladko rdečo čebulo in karijem
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare tunine Pole&Line v oljčnem olju 80g
320 g riža tipa basmati (vnaprej skuhan, čas kuhanja: 5 minut)
150 g kuhanega fižola (tipa borlotti)
1 majhna rdeča čebula
1 svež paradižnik
1/2 čajne žličke karija
2 čajni žlički sojinega mleka
1 šopek svežega koriandra
ščepec soli
kapljica ekstra deviškega oljčnega olja
3 konzerve Rio Mare tunine Pole&Line v oljčnem olju 80g
320 g riža tipa basmati (vnaprej skuhan, čas kuhanja: 5 minut)
150 g kuhanega fižola (tipa borlotti)
1 majhna rdeča čebula
1 svež paradižnik
1/2 čajne žličke karija
2 čajni žlički sojinega mleka
1 šopek svežega koriandra
ščepec soli
kapljica ekstra deviškega oljčnega olja
Stampa Ricetta
1. Skuhajte riž in ga nato popražite v ponvi skupaj s sojinim mlekom in karijem v prahu. Med tem časom odcedite tunino in fižol, na fino narežite rdečo čebulo, paradižnik narežite na kocke in nato dodajte vse sestavine v riž.
2. Začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem, ščepcem soli in nekaj vejicami svežega koriandra.