Basmati riž s koruzo, grahom in skušo


SESTAVINE
za 2-3 osebe
2-3 konzerve Rio Mare filejev skuše v paradižnikovi omaki 169 g
150 gramov basmati riža
1/2 majhne čebulice
1 strok česna
1 pest zamrznjenega graha
1 pest kuhane koruze
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
2-3 konzerve Rio Mare filejev skuše v paradižnikovi omaki 169 g
150 gramov basmati riža
1/2 majhne čebulice
1 strok česna
1 pest zamrznjenega graha
1 pest kuhane koruze
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
Stampa Ricetta

1. Na žlici oljčnega olja popečemo na drobno narezano čebulico. Med praženjem jo posolimo. Ko se spusti, dodamo česen in ga pražimo, dokler ne zadiši. Nato dodamo riž in vse skupaj zalijemo z vodo. Začinimo s soljo in belim poprom ter pokrijemo in zavremo. Temperaturo znižamo na najnižjo in kuhamo 15 minut.
2. V ponev dodamo skušo v paradižnikovi omaki. Ko zavre, vmešamo grah in koruzo. Vse skupaj še nekaj minut kuhamo in nato odstavimo.
3. Riž postrežemo in na vrh dodamo omako.