Azijska skleda s riževimi rezanci s sezamom, brokolijem, čilijem in tunino
SESTAVINE
za 1 do 2 osebi
Sestavine za rezance:
60–70 gramov širokih riževih rezancev
2 žlici sezamovega olja
2–3 žlice sojine omake
2 žlici arašidovega masla
1 žlica medu
Sestavine za brokoli:
6–8 brokolijevih cvetov
1–2 žlici čilijeve omake
2 žlici sezama
Ostale sestavine:
2–3 konzerve tunine Rio Mare Leggero
droben šopek svežega drobnjaka ali zeleni del dveh mladih čebulic
1/3 glavice hrustljave solate
1/4 glavice rdečega radiča – opcijsko
Sestavine za rezance:
60–70 gramov širokih riževih rezancev
2 žlici sezamovega olja
2–3 žlice sojine omake
2 žlici arašidovega masla
1 žlica medu
Sestavine za brokoli:
6–8 brokolijevih cvetov
1–2 žlici čilijeve omake
2 žlici sezama
Ostale sestavine:
2–3 konzerve tunine Rio Mare Leggero
droben šopek svežega drobnjaka ali zeleni del dveh mladih čebulic
1/3 glavice hrustljave solate
1/4 glavice rdečega radiča – opcijsko
Stampa Ricetta
1. Brokoli kuhamo 8 minut v soljenem kropu, nato ga prestavimo v hladno vodo. Solato narežemo na manjše koščke in razporedimo po dnu sklede. Poskrbela bo za hrustljavost jedi.
2. Rezance skuhamo po navodilih. V skledici zmešamo vse ostale sestavine za rezance in pripravljeno omako vmešamo k skuhanim rezancem. Rezance nato nekoliko popražimo, nato pa umaknemo.
3. Kuhan brokoli zmešamo skupaj s čilijevo omako in sezamom.
4. V skledo razporedimo brokoli, rezance in tunino ter po vrhu potresemo z drobno narezano mlado čebulico ali drobnjakom.
5. Takoj postrežemo.