Ajdova solata s skušo, muškatno bučo in rukolo

SESTAVINE

za 2 osebi
2 x Fileji skuše Rio Mare v omaki Siciliana
150g ajde v zrnu
200-300g muškatne buče
1 pest sveže rukole
sol in bel poper po okusu
3-4 žlice oljčnega olja
3-4 žlice vinskega kisa

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

ODKRIJTE VEČ

    1. Ajdo operemo. V manjšo posodo dodamo oprano ajdo ter čajno žličko soli in zalijemo z litrom vode. Ajdo kuhamo do mehkega in ohladimo.

    2. Muškatno bučo narežemo na manjše kocke. Zmešamo jo z žlico olja, 1/4 čajne žličke soli in stresemo v pekač obložen s papirjem za peko in naprej v segreto pečico na 200 stopinj. Pečemo jo 30 minut, da se lepo rjavkasto zapeče. Med peko jo nekajkrat premešamo. Lahko jo spečemo tudi na ponvi na žlici olja.

    3. Kis, preostalo olje, ščep soli in popra fino premešamo. Skuši odlijemo stran omako in jo prihranimo. Rukolo grobo narežemo. Kuhano ajdo, rukolo, skušo, polivko in bučo premešamo in po vrhu dodamo omako od skuše.

    Dober tek!

Najbolj priljubljeni recepti