Ječmenova rižota z blitvo, tunino in šampinjoni
SESTAVINE
za 2 osebi
3 x konzerva Rio Mare tunine Natura 60g
140 gramov ječmena/ješprenjčka
600–800 ml vode ali jušne osnove
1 čebula
1/2 čajne žličke soli
6–8 šampinjonov
2 stroka česna
7–9 manjših listov blitve
1 žlica balzamičnega kisa
1–2 žlici pinjol
1 žlica parmezana
bel poper po okusu
1 vejica svežega peteršilja
oljčno olje
3 x konzerva Rio Mare tunine Natura 60g
140 gramov ječmena/ješprenjčka
600–800 ml vode ali jušne osnove
1 čebula
1/2 čajne žličke soli
6–8 šampinjonov
2 stroka česna
7–9 manjših listov blitve
1 žlica balzamičnega kisa
1–2 žlici pinjol
1 žlica parmezana
bel poper po okusu
1 vejica svežega peteršilja
oljčno olje
Stampa Ricetta
1. Čebulo, česen in peteršilj na drobno nasekljamo. Šampinjone narežemo na manjše koščke.
2. V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, jo malo posolimo in počakamo, da se zmehča. Ko zadiši, dodamo šampinjone, česen, poper in peteršilj. Vse skupaj pražimo, dokler se gobe ne nekoliko obarvajo, nato pa dodamo ješprenj in zalijemo z vodo oziroma jušno osnovo. Ješprenj počasi kuhamo 30 minut.
3. Ko je skuhan, vmešamo blitvo, žlico balzamičnega kisa, pinjole, tunino in parmezan. Postrežemo še toplo.