Nadevana jajca z grahovim pirejem, tunino in pinjolami
SESTAVINE
za 3 osebe
3 x 80g konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
5 jajc
4 zvrhane žlice kuhanega graha
2 manjši kisli kumarici
2 zravnani žlici kisle smetane
sol po okusu + 1/2 čajne žličke za kuhanje jajc
1 čajna žlička jabolčnega kisa + nekaj žlic kisa za kuhanje jajc
narezana rdeča redkvica za okras
2 žlici praženih pinjol za okras
grobo mleti črni poper – opcijsko
3 x 80g konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
5 jajc
4 zvrhane žlice kuhanega graha
2 manjši kisli kumarici
2 zravnani žlici kisle smetane
sol po okusu + 1/2 čajne žličke za kuhanje jajc
1 čajna žlička jabolčnega kisa + nekaj žlic kisa za kuhanje jajc
narezana rdeča redkvica za okras
2 žlici praženih pinjol za okras
grobo mleti črni poper – opcijsko
Stampa Ricetta
1. Jajca položimo v hladno vodo. Prilijemo nekaj žlic jabolčnega kisa (20-30 ml na liter vode) in dodamo sol. Jajca kuhamo 10 minut, nato pa jih pustimo da se ohladijo. Ohlajene olupimo in razpolovimo.
2. Rumenjake skupaj z grahom, kumarico, kislo smetano in soljo fino ukašimo. Na koncu po okusu dodamo še kis, za bolj svež okus.
3. Z brizgalno vrečko lepo nabrizgamo prazne jajčne polovice in jih dodatno nadevamo s koščki tunine, ter okrasimo s tanko narezano redkvico in praženimi pinjolami. Po želji potresemo z grobo mletim črnim poprom. Recept je primeren za razna praznovanja, rojstne dneve ali celo za prigrizek pri Božični večerji. Z njim boste vedno navdušili. Dober tek!