Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko
SESTAVINE
za 1 osebo
1 konzerva tunine Rio Mare Natura 56 g
2 kosa ajdovega kruha (ali črnega/polnozrnatega/rženega)
6–8 češnjevih paradižnikov
4 rezine mocarele
1 žlica pinjol
nekaj vejic sveže bazilike
1 žlica oljčnega olja
1 strok česna
ščepec soli in sladkorja
1 konzerva tunine Rio Mare Natura 56 g
2 kosa ajdovega kruha (ali črnega/polnozrnatega/rženega)
6–8 češnjevih paradižnikov
4 rezine mocarele
1 žlica pinjol
nekaj vejic sveže bazilike
1 žlica oljčnega olja
1 strok česna
ščepec soli in sladkorja
Stampa Ricetta
1. Češnjevce na žlici oljčnega olja fino popečemo. Zadnjo minuto dodamo pinjole. Vzamemo iz ponve. Kosa kruha popečemo v olju/omaki od popečenih paradižnikov in pinjol. Vsak kos kruha nato premažemo s česnom in nanj dodamo popečene češnjevce s pinjolami, mocarelo, tunino in baziliko.
2. Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko je odlična, hitra in preprosta jed za zdrav zajtrk, prigrizek ali večerjo. Je polna zdravih sestavin, ki se noro povezujejo v božanske okuse. Dober tek!