Polnozrnate testenine s tunino, rdečim fižolom in svežo špinačo
SESTAVINE
za 4 osebe
320g polnozrnatih testenin
200g kuhanega rdečega fižola
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
8 do 10 suhih paradižnikov
1 čebula (tip Tropea)
Šopek sveže mlade čebule
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
Ščepec soli
Sveže mleti črni poper
320g polnozrnatih testenin
200g kuhanega rdečega fižola
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
8 do 10 suhih paradižnikov
1 čebula (tip Tropea)
Šopek sveže mlade čebule
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
Ščepec soli
Sveže mleti črni poper
Stampa Ricetta
1. V večji posodi zavrite rahlo soljeno vodo in dodajte testenine. Med tem časom odcedite in operite kuhan rdeč fižol. V večjo skledo postavite fižol, na trakce narezane suhe paradižnike, na tanko sesekljano čebulo in mlado špinačo odcejeno ter na grobo razkosano tunino.
2. Testenine kuhajte dokler ne postanejo ‘al dente’, nato jih odcedite in sperite pod mrzlo vodo, da odstranite ostanke škroba. Nato na testenine postavite omako in vse skupaj začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem in ščepcem sveže mletega črnega popra. Priporočamo, da jed servirajte čimprej, dokler so sestavine še tople.