Tunina rolada
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 80g
4 rezine polnozrnate stručke ali žemljice pripravljene z oljčnim oljem
4 suhe paradižnike
4 jedilne žlice majoneze (brez jajc)
Za pripravo mojeneze brez jajc:
100ml nesladkanega sojinega mleka
3 jadilne žlice koruznega ali sončničnega ali lahkega ekstra deviškega oljčnega olja
3 jedilne žlice jabolčnega kisa ali belega kisa ali soka limone
Kurkuma
Sol
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 80g
4 rezine polnozrnate stručke ali žemljice pripravljene z oljčnim oljem
4 suhe paradižnike
4 jedilne žlice majoneze (brez jajc)
Za pripravo mojeneze brez jajc:
100ml nesladkanega sojinega mleka
3 jadilne žlice koruznega ali sončničnega ali lahkega ekstra deviškega oljčnega olja
3 jedilne žlice jabolčnega kisa ali belega kisa ali soka limone
Kurkuma
Sol
Stampa Ricetta
1. Suhe paradižnike postavite na rezalno desko in jih nasekljajte. Postavite jih v skledo in dodajte majonezo brez jajc, tunino ter vse sestavine dobro premešajte.
2. Rezine kruha postavite na rezalno desko in jih povaljajte s pomočjo kuhinjskega valjarja. Na vrh vsake rezine postavite mešanico. Nato vsako rezino trdno zavijte in pazite, da se mešanica ne izcedi. Zvitke oz. roladice nato zavijte v plastično vrečko in jih postavite v hladilnik vsaj za 30 minut, nato odstranite plastnično vrečko in vsako roladico narežite na manjše rezine.