Makaroni po apulijsko s tunino in brokolijem
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g testenin (tipa makari oz. maccheroni)
1 konzerva Rio Mare tunine oljčnem olju 160 g
500 g brokolija
1 čebula
2 stroka česna
30 ml oljčnega olja
30 g naribanega parmezana
1 pekoča paprika
sol
350 g testenin (tipa makari oz. maccheroni)
1 konzerva Rio Mare tunine oljčnem olju 160 g
500 g brokolija
1 čebula
2 stroka česna
30 ml oljčnega olja
30 g naribanega parmezana
1 pekoča paprika
sol
Stampa Ricetta
1. Cvetove brokolija razdelite na manjše dele, steblo pa razrežite na kocke. Čebulo, česen in feferon sesekljajte in v večji ponvi popražite na olju.
2. V večji posodi zavrite vodo, osolite in vanjo stresite testenine in brokoli ter pustite, da se skuhajo. Ko so kuhani, jih odcedite, vendar prihranite nekaj vode. Brokoli in testenine stresite v ponev s popraženo čebulo in dodajte prihranjeno vodo.
3. Dodajte parmezan in mešajte nad ognjem še kakšno minuto. Dodajte odcejeno tunino in postrezite.