Leča s krompirjem in tunino
SESTAVINE
za 4 osebe
1 skodelica ali 200 g leče (tipa castelluccio) ali druge drobne leče
sol in poper
1 lovorjev list
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1/2 manjše čebule, narezane
1 manjši korenček, narezan
1 steblo zelene, narezane
2 srednje velika krompirja, olupljena in narezana
1 jedilna žlica paradižnikove mezge
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g, odcejene
2 jedilni žlici nasekljanega peteršilja
1 skodelica ali 200 g leče (tipa castelluccio) ali druge drobne leče
sol in poper
1 lovorjev list
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1/2 manjše čebule, narezane
1 manjši korenček, narezan
1 steblo zelene, narezane
2 srednje velika krompirja, olupljena in narezana
1 jedilna žlica paradižnikove mezge
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g, odcejene
2 jedilni žlici nasekljanega peteršilja
Stampa Ricetta
1. Lečo sperite pod tekočo mrzlo vodo. Dajte jo v posodo z vodo, dodajte sol in lovorjev list ter zavrite. Kuhajte 20 – 25 minut, nato jo odcedite, lovor pa odstranite.
2. V veliki ponvi na oljčnem olju popražite čebulo, korenje in zeleno. Zelenjavo pražite dokler se ne omehča, nato pa dodajte krompir in lečo.
3. Paradižnikovi mezi primešajte približno 120 ml vode in jo vlijte v ponev. Ponev pokrijte in pustite kuhati še 20 minut. Po potrebi dolijte vodo.
4. Odstranite z ognja, po želji solite in poprajte, dodajte zdrobljeno tunino in potresite s peteršiljem. Takoj postrezite.