Ozki rezanci (linguine) s tunino in grahom
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g ozkih rezancev (tipa linguine)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 korenček
1 steblo zelene
1/2 čebule
200 g svežega, mehkega oluščenega graha
1 zrel paradižnik
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
šopek svežega peteršilja
sol
350 g ozkih rezancev (tipa linguine)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 korenček
1 steblo zelene
1/2 čebule
200 g svežega, mehkega oluščenega graha
1 zrel paradižnik
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
šopek svežega peteršilja
sol
Stampa Ricetta
1. Zavrite veliko posodo vode, solite, vanjo stresite testenine in jih skuhajte.
2. Očistite zelenjavo, paradižnik in korenje narežite na kocke, narežite zeleno, sesekljajte čebulo in peteršilj.
3. V ponvi na oljčnem olju popražite zelenjavo, razen paradižnika in peteršilja, dodajte grah, kuhajte približno 10 minut, nato dodajte sol in na kocke narezan paradižnik, odcejeno tunino in peteršilj ter po približno minuti odstavite z ognja.
4. Odcedite testenine, dodajte pripravljeno omako in takoj postrezite.