Polnjena karamelizirana čebula

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare Insalatissime Fižol 160g
4 velike čebule tipa Ramate
1 pest svežih začimb (timijan, origano in rožmarin)
balzamični kis
morska sol
črni poper
ekstra deviško oljčno olje
1 čajna žlička medu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Insalatissime Fižol

ODKRIJTE VEČ

    1. Olupite čebulo, odrežite stran cca. 1 cm debel kos z vrha vsake čebule in čebule natopostavite, ležeče proti navzgor, na naoljen peki papir. Začinite z oljem, papriko, soljo in medom in pecite v predhodno segreti pečici na 170°C, približno 20 minut.

    2. Odstranite čebule iz pečice, pustite, da se ohladijo ter nato odstranite notranjo sredico vsake čebule. Sesekljajte aromatične začimbe in nekaj kosov predhodno odstranjenih koščkov sredice čebule in nato vse skupaj premešajte z Rio Mare Insalatissime Fižol. S tem nato napolnite sredico vsake karamelizirane čebule.

Najbolj priljubljeni recepti