Omleta s tunino, mlado čebulo in mocarelo
SESTAVINE
za 4 osebe
300g mocarele
6 jajc
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 žlici naribanega parmezana
velik šopek peteršilja
2 mladi čebuli
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper
300g mocarele
6 jajc
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 žlici naribanega parmezana
velik šopek peteršilja
2 mladi čebuli
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper
Stampa Ricetta
1. Na tanko narežite mlado čebulo in jo v ponvi, skupaj s kapljico olja in malo soli, popecite do rjave barve.
2. Na fino nasekljajte peteršilj in ga skupaj z olupljenimi jajci, ščepcem soli in popra postavite v skledo. Močno stepajte nekaj minut, ko zmes postane lepo penasta, dodajte mlado čebulo.
3. Na kocke narežite mocarelo. V ponev dodajte kapljico olja in jo segrejte na visokem ognju. Vanjo nato vlijte jajčno mešanico, znižajte ogenj in mešajte vse dokler se jajca (oz. omleta) ne začnejo strjevati oz. cvreti.
4. Dodajte mocarelo in odcejeno tunino, prepričajte se, da je površina ravna in pustite stati nekaj časa na zelo nizkem ognju. Omleto nato prepognite na pol in takoj servirajte.