Slani rogljički s tunino in beluši
SESTAVINE
1 zvitek listnatega testa
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
100 g belušev
šopek drobnjaka
morska sol
črni poper
sezamova zrna
stepeno jajce za premaz
Stampa Ricetta
1. Listnato testo razvaljamo in ga razrežemo na trikotnike (približno 12 standardnih porcij). Zarežemo v osnovo vsakega trikotnika, saj bo to olajšalo zaprtje rogljička.
2. V vreli in slani vodi blanširamo očiščene beluše, jih odcedimo in jih narežemo na krogce ter počakamo, da se ohladijo. K belušem dodamo odcejeno tunino in drobnjak ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Začinimo s črnim poprom in pričnemo polniti testo, tako da na osnovo vsakega trikotnika damo žličko polnila.
4. Zavijemo rogljičke od osnove do robov. Konce prepognemo navznoter, da dobimo tipično obliko rogljička. Površino premažemo z jajcem, potresemo s sezamom in položimo na peki papir v pekač. V pečici, ki smo jo prej segreli na 180°C, pečemo približno 8 minut, dokler ne postanejo zlato rumene barve in narastejo.
Mise en place:
Postrežemo dva rogljička na osebo, zraven pa damo blanširane beluše ali šopke zelišč.