Solata iz ječmena, tunine in popečene paprike s peteršiljevo vinaigrette omako
SESTAVINE
"SESTAVINE ZA 4 OSEBE
2 konzervi Rio mare tunine v oljčnem olju 80g
320 g bisernega ječmena
20 črnih oliv
30 g kaper
2 papriki na žaru
4 jedine žlice peteršiljeve vinaigrette omake
ščepec soli
Za pripravo peteršiljeve vinaigrette omake:
1 šopek svežega peteršilja
1 limona
4 jedilne žlice oljčnega olja
sveže mleti črni poper
2 konzervi Rio mare tunine v oljčnem olju 80g
320 g bisernega ječmena
20 črnih oliv
30 g kaper
2 papriki na žaru
4 jedine žlice peteršiljeve vinaigrette omake
ščepec soli
Za pripravo peteršiljeve vinaigrette omake:
1 šopek svežega peteršilja
1 limona
4 jedilne žlice oljčnega olja
sveže mleti črni poper
Stampa Ricetta
1. V veliki posodi zavrite rahlo soljeno vodo in v njej skuhajte ječmen. V kuhinjskem mešalniku dobro zmešajte sveži peteršilj, sok in lupino limone, oljčno olje in črni poper vse dokler omaka ne postane gladka.
2. Dobro odcedite iz sperite ječmen pod mrzlo vodo, tako da odstranite odvečen škrob. Nato ječmen zmešajte skupaj s papriko, ki ste jo predhodno narezali na trakce, olivami, kaprami in koščki tunine. Vse skupaj začinite s peteršiljevo vinaigrette omako.