Makarončki s tunino in praženo zelenjavo
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g testenin (tipa makarončki oz. maccheroncini)
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160g
1 korenček
1 bučka
1 mlada čebula
200 g češnjevega paradižnika
1 strok česna
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj lističev peteršilja
sol
350 g testenin (tipa makarončki oz. maccheroncini)
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160g
1 korenček
1 bučka
1 mlada čebula
200 g češnjevega paradižnika
1 strok česna
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj lističev peteršilja
sol
Stampa Ricetta
1. V veliki posodi zavrite vodo. Mlado čebulo narežite na tanke rezine, korenček in bučko narežite na paličice, paradižnik pa prerežite na pol.
2. Vrelo vodo solite in vanjo stresite makarončke. V veliki ponvi popražite česen, dodajte mlado čebulo, bučko in korenček, pražite nekaj minut in vse skupaj osolite.
3. Praženo zelenjavo odcedite in odstranite česen. V ponvi 3 minute pražite paradižnik, ponovno dodajte zelenjavo, kuhane in odcejene makarončke ter vse skupaj pustite nekaj minut počivati, da se okusi prepojijo. Dodajte še odcejeno tunino.
4. Ponev umaknite z ognja in potresite s sesekljanim peteršiljem. Takoj postrezite.