Makaroni “alla norma” s tunino
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g testenin (tipa makaroni oz. maccheroni)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 dolg jajčevec
50 g trde skute
500g zrelega paradižnika
2 vejici bazilike
1 strok česna
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
olje za cvrtje
sol
350 g testenin (tipa makaroni oz. maccheroni)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 dolg jajčevec
50 g trde skute
500g zrelega paradižnika
2 vejici bazilike
1 strok česna
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
olje za cvrtje
sol
Stampa Ricetta
1. Večjo posodo napolnite z vodo. Počakajte da zavre in dodajte sol.
2. Jajčevec narežite na rezine in ga posolite. Rezine ocvrite v obilici vrelega olja in jih odcedite na kuhinjskem papirju. Svež paradižnik potopite v vrelo vodo, da ga boste lažje olupili; odstranite kožo in ga sesekljajte. V ponvi popražite cel česen in dodajte paradižnik, posolite in kuhajte še nekaj minut.
3. V vrelo vodo dodajte testenine in jih skuhajte. Iz omake odstranite česen in dodajte testenine, narezano baziliko in tunino. Previdno premešajte.
4. Dopolnite s cvrtimi jajčevci in potresite z naribano trdo skuto"
NAMIG: ZA PIKANTNEJŠI OKUS DODAJTE MED PRAŽENJEM ČESNA ŠE PEKOČO PAPRIKO.