Ozki rezanci (linguine) s tunino, olivami in parmezanom
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g ozkih rezancev (tipa linguine)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
30 g izkoščičenih in sesekljanih oliv
1 bio limona
50 g naribanega parmezana
vejico svežega peteršilja
1 čajna žlička opranih kaper iz slanice
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
350 g ozkih rezancev (tipa linguine)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
30 g izkoščičenih in sesekljanih oliv
1 bio limona
50 g naribanega parmezana
vejico svežega peteršilja
1 čajna žlička opranih kaper iz slanice
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta
1. Večjo posodo napolnite z vodo. Počakajte, da zavre, posolite, dodajte testenine in pustite, da se skuhajo. Limonino lupino narežite na rezine in sesekljajte peteršilj na večje kose. V skledo dajte odcejene koščke tunine, peteršilj, kapre, olive ter limonino lupino.
2. V omako dodajte nekaj žlic vode v kateri so se kuhale testenine. Dodajte odcejene testenine in previdno premešajte, potresite s parmezanom in takoj postrezite.
NAMIG: Peteršilj lahko nadomestite tudi s ščepom origana in obilo črnega popra.