Teletina s tunino omako za otroke (Vitello tonnato)
SESTAVINE
600g teletine
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
½ korenčka
1 steblo zelene
¼ čebule
1 kozarček nesladkanega jogurta
40g ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica kaper
sol
Stampa Ricetta
1. Telečje meso postavite v posodo skupaj z nasekljano zelenjavo. Pokrijte z vodo, dodajte sol, posodo pokrijte s pokrovom in kuhajte približno 1 uro.
2. Na trdo skuhajte jajce v vreli vodi cca. 8 minut (istočasno lahko skuhate tudi jajca, ki jih boste uporabili za zabavo otrok). Ohladite jih pod mrzlo vodo in olupite.
3. Skuhano meso odcedite, postavite na kuhinjsko desko in pustite, da se ohladi. V kuhinjski mešalnik postavite kuhano jajce, kapre, dobro odcejeno tunino in zelenjavo, ki je ostala od kuhanja ter olivno olje. Vse skupaj zmešajte. Omako razredčite z malo jušne osnove od kuhanega mesa, tako postane bolj kremasta.
4. Na tanko narežite meso in ga aranžirajte na 4 krožnike. Meso prekrijte z enakomerno plastjo omake in oblikujte v obliki majhnega jezerca, robove dekorirajte z listi solate, ki spominjajo na šope zelenja ob jezeru.