Mačji smrček iz tuninih polpetkov
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
150g sladkega, zamrznjenega graha
½ čebule
200g skute
2 žlici naribanega parmezana
krušne drobtine
1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
olje za cvrtje
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
150g sladkega, zamrznjenega graha
½ čebule
200g skute
2 žlici naribanega parmezana
krušne drobtine
1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
olje za cvrtje
sol
Stampa Ricetta
1. Sesekljano čebulo pražite na ekstra deviškem oljčnem olju 2 minuti, nato dodajte grah, rahlo solite, dodajte nekaj žlic vode in na nizkem ognju v pokriti posodi kuhajte 10 minut.
2. V drugi posodi zmešajte odcejeno tunino, nariban parmezan, jajce in skuto. Ko se sestavine dobro premešajo vmešajte še kuhan grah.
3. Iz pripravljene mase oblikujte manjše polpetke, povaljajte jih v krušnih drobtinah in jih scvrite v zadostni količini vročega olja. Krožnike okrasite s kečapom tako, da z njim narišete obris mačje glave in vanjo zložite polpetke. Izvrstno!