Tunina pita s sirom
SESTAVINE
za 4 osebe
1 zavoj že pripravljenega listnatega testa
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 pora
30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
2 jajci
2 dl sveže smetane za kuhanje
50 g naribanega parmezana
50 g naribanega sira ementalec
sol
1 zavoj že pripravljenega listnatega testa
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 pora
30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
2 jajci
2 dl sveže smetane za kuhanje
50 g naribanega parmezana
50 g naribanega sira ementalec
sol
Stampa Ricetta
1. V model za peko pite položite listnato testo. Nežno ga raztegnite čez celotno površino modela, zunanji rob testa rahlo privzdignite, da zaprete vrzel med testom in modelom. Testo pecite 15 minut v vroči pečici na 200⁰C.
2. Medtem očistite por in ga narežite na tanke rezine. Narahlo ga solite in popecite na oljčnem olju, da se zmehča. Na pol pečeno testo naložite pečen por in odcejeno ter razdrobljeno tunino.
3. V mešalniku zmešajte v kremasto maso jajca, smetano in obe vrsti sira.
4. S pripravljeno kremo prelijemo pito in jo pečemo dodatnih 20 minut dokler pita ne postane lepe zapečene zlate barve.
5. Ko je pita pečena, jo pustite, da se rahlo ohladi, nato jo servirajte.