Ječmenova solata s tunino in zelenjavo na žaru
SESTAVINE
za 4 osebe
200 g ječmena
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
1 rdeča paprika
1 jajčevec
2 bučki
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
rožmarin
sol
poper
200 g ječmena
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
1 rdeča paprika
1 jajčevec
2 bučki
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
rožmarin
sol
poper
Stampa Ricetta
1. V posodi zavrite vodo, jo posolite in v njej 20 minut kuhajte ječmen. Ko je kuhan, ga precedite, sperite pod hladno vodo in dobro odcedite.
2. Narežite bučke in jajčevec na debele rezine in papriko na trakove, nato jih popecite na žaru.
3. Nasekljajte rožmarin, narežite popečeno zelenjavo na kocke in zmešajte vse skupaj. Začinite s soljo in poprom, dodajte oljčno olje in skuhan ječmen. Odcedite tunino, razdrobite jo in dodajte v mešanico. Postrezite.