Maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo
SESTAVINE
2 x Rio Mare fileji skuše v paradižnikovi omaki
150g kuskus-a
300ml vode
1/2 čajne žličke soli
1 rdeča čebula
1 manja cukini bučka
1 strok česna
vejica svežega peteršilja
Stampa Ricetta
1. Rdečo čebulo razpolovimo in narežemo na polovične kolobarje. Bučko narežemo na manjše koščke. Česen narežemo na drobno. Na žlici olja popečemo čebulo. Med praženjem jo posolimo in ji dodamo česen in bučko.
2. Pražimo, da se bučka malo zapeče in dodamo skušo v omaki. Kuskus med praženjem bučke zalijemo s soljeno vrelo vodo in ga pokrijemo. Čez kuskus serviramo omako, dodamo še svež peteršilj in postrežemo.
Maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo je slastna, ekspresna ideja za hitro kosilo v dnevih, ko ni veliko časa za kuhanje pa bi vseeno radi naredili topel obrok zase in za svojo družino. Za pripravo sem uporabljala Rio Mare fileje skuše v paradižnikovi omaki, ki jih lahko zamenjate tudi z Rio Mare fileji skuše v omaki Siciliana.