Koromačevo pomarančna tunina solata z granatnim jabolkom
SESTAVINE
za 4 kozarčke
2 kozarčka filejev tunine v oljčnem olju Rio Mare
1/2 večjega koromača
1 pomaranča
4 žlice pešk granatnega jabolka
3 žlice avokadove ali klasične majoneze
100 ml navadnega jogurta
2 ščepca popra
2 x 1/4 čajne žličke soli
2 x 2 žlici jabolčnega kisa ali limoninega soka
1/4 čajne žličke suhega česna
2 žlici oljčnega olja
vejice rožmarina za okras
2 kozarčka filejev tunine v oljčnem olju Rio Mare
1/2 večjega koromača
1 pomaranča
4 žlice pešk granatnega jabolka
3 žlice avokadove ali klasične majoneze
100 ml navadnega jogurta
2 ščepca popra
2 x 1/4 čajne žličke soli
2 x 2 žlici jabolčnega kisa ali limoninega soka
1/4 čajne žličke suhega česna
2 žlici oljčnega olja
vejice rožmarina za okras
Stampa Ricetta
1. V skledici zmešamo jogurt, majonezo, česen, polovico popra, polovico soli in polovico kisa.
2. Koromač in pomarančo narežemo. Stresemo ju v skledo in primešamo preostali poper, sol, kis in oljčno olje.
3. V kozarčke najprej nadevamo malce jogurtove kreme, kamor položimo pripravljeno solato. Dodamo tunino in semena granatnega jabolka, na koncu še rožmarin.
4. Postrežemo.