Kuskus s tunino, sušenimi paradižniki in koruzo
SESTAVINE
za 4 osebe:
240 g kuskusa
150 g koruze
15–20 sušenih paradižnikov
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
polovica pora
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
šopek sveže mete
sol
240 g kuskusa
150 g koruze
15–20 sušenih paradižnikov
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
polovica pora
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
šopek sveže mete
sol
Stampa Ricetta
1. Kuskus namočite v pol litra vroče vode, dodajte ščepec soli, pokrijte in počakajte nekaj minut, da kuskus vpije vodo.
2. Por narežite na tanke rezine in posušene paradižnike na trakove, nato jih podušite z dvema žlicama vode v ponvi s prevleko proti sprijemanju.
3. Sušene paradižnike in dušen por stresite v skledo ter dodajte tunino. Dodajte koruzo, ki ste jo splaknili pod hladno vodo, in kuskus. Začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem in ročno sesekljano svežo meto.