Testenine s pestom in tunino
SESTAVINE
za 4 osebe:
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju, 160 g
350 g kratkih testenin
200 g mocarele
1 zrel paradižnik
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
pest listov bazilike
1 žlica pinjol
30 g naribanega parmezana
2 žlici svežega kremastega sira
sol
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju, 160 g
350 g kratkih testenin
200 g mocarele
1 zrel paradižnik
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
pest listov bazilike
1 žlica pinjol
30 g naribanega parmezana
2 žlici svežega kremastega sira
sol
Stampa Ricetta
1. Zavremo velik lonec osoljene vode.
2. Baziliko operemo, jo damo v mešalnik in dodamo olje, parmezan, pinjole, ščepec soli, kremni sir ter zmešamo.
3. Na kocke narežemo mocarelo in paradižnik ter zmešamo z odcejeno tunino.
4. Skuhamo testenine. Dve minuti preden jih odcedimo, v pesto dodamo dve žlici vode, v kateri so se kuhale testenine, da ga zmehčamo. Al dente kuhane testenine odcedimo.
5. Testenine takoj okrasimo s pestom, dobro premešamo in dodamo tunino s paradižnikom in mocarelo.