Super okusna pica z Rio Mare Insalatissime Messicana-pikant
SESTAVINE
za 4 osebe:
2 konzervi Rio Mare Insalatissime Messicana-pikant, 160 g
1 zavoj pravokotnega testa za pico
400 g paradižnikove pulpe
300 g mocarele
100 g naribanega sira, npr. ementalec
60 g ekstra deviškega oljčnega olja
malo origana
sol po okusu
2 konzervi Rio Mare Insalatissime Messicana-pikant, 160 g
1 zavoj pravokotnega testa za pico
400 g paradižnikove pulpe
300 g mocarele
100 g naribanega sira, npr. ementalec
60 g ekstra deviškega oljčnega olja
malo origana
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Pečico segrejemo na 200 °C; paradižnikovo pulpo začinimo z malce olja, origanom in malo soli, mocarelo narežemo na kocke.
2. Pravokoten pekač za peko dobro naoljimo, razvijemo testo, da bo imelo nizek rob, dodamo paradižnik, na kocke narezano mocarelo in ementalec, nato ga damo v pečico za približno 30 minut, da se testo popolnoma speče.
3. Ko smo dobro zmešali sestavine, jih damo na pico, dodamo obe konzervi Insalatissime Messicana-pikant in pico pečemo še eno ali dve minuti, da se okusi prepojijo.
4. Postrežemo takoj.