Riž s tunino in začimbami
SESTAVINE
za 4 osebe:
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
200 g basmati riža
2 korenčka
1 jajčevec
200 g kuhane čičerike
2 čajni žlički kurkume
½ čajne žličke kumine
20 g pinjol
50 g oljčnega olja
dober ščepec kajenskega popra
pest koriandra
sol po okusu
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
200 g basmati riža
2 korenčka
1 jajčevec
200 g kuhane čičerike
2 čajni žlički kurkume
½ čajne žličke kumine
20 g pinjol
50 g oljčnega olja
dober ščepec kajenskega popra
pest koriandra
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Jajčevec narežemo na koščke in na grobo nastrgamo korenje. V veliki ponvi na oljčnem olju prepražimo zelenjavo. Posolimo, dodamo pinjole in čičeriko ter pražimo do zlate barve.
2. Speremo in namočimo riž. Riž dodamo v posodo, zalijemo s skodelico vode, posolimo in kuhamo, dokler ne vpije vse vode.
3. Kuhan riž dodamo v zelenjavo, začinimo s kurkumo, kumino in mletim poprom nato pa nekaj minut mešamo na nizkem ognju. Posodo odstranimo s kuhalne plošče, dodamo odcejene koščke tunine in okrasimo z nasekljanim koriandrom.