Solata z bulgurjem in tunino
SESTAVINE
za 4 osebe:
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
200 g bulgur pšenice
2 stebli zelene
½ rdeče čebule
½ rumene paprike
pest mlade zelene
pest metinih listov
2 čvrsta, zrela paradižnika
sok polovice limone
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 pekoč feferon
sol po okusu
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
200 g bulgur pšenice
2 stebli zelene
½ rdeče čebule
½ rumene paprike
pest mlade zelene
pest metinih listov
2 čvrsta, zrela paradižnika
sok polovice limone
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 pekoč feferon
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Bulgur pšenico stresemo v lonec, prekrijemo z eno skodelico vode, dodamo ščepec soli in zavremo. Kuhamo, dokler bulgur ne vpije vse vode, odstranimo s kuhalne plošče in pustimo, da se ohladi. Začinimo z oljčnim oljem, limoninim sokom in feferonom, narezanim na tanke koščke.
2. Češnjeve paradižnike olupimo in jih narežemo na kocke. Nasekljamo čebulo, papriko, zeleno in meto ter natrgamo peteršilj.
3. V bulgur dodamo koščke tunine, nato pa zelenjavo in aromatična zelišča. Pazljivo premešamo, postrežemo in ta sveža ter dišeča jed je pripravljena.