Praznični hrustljavi kruhki z brie sirom, tunino, brusničnim džemom in orehi
SESTAVINE
za približno 15-18 kruhkov
3-4 kozarčki Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju ali Rio Mare filejev v oljčnem olju z limeto in ingverjem
1 francoska štruca
5-6 žlic oljčnega olja
1/2 čajne žličke timijana
15-18 majhnih rezin brie sira
15-18 polovičk čajnih žličk brusnične marmelade ali džema
1 slaba pest orehov
3-4 kozarčki Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju ali Rio Mare filejev v oljčnem olju z limeto in ingverjem
1 francoska štruca
5-6 žlic oljčnega olja
1/2 čajne žličke timijana
15-18 majhnih rezin brie sira
15-18 polovičk čajnih žličk brusnične marmelade ali džema
1 slaba pest orehov
Stampa Ricetta
1. Francosko štruco zrežemo na rezine debeline slabega centimetra. Olje zmešamo s timijanom in premažemo kruhke. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 7-10 minut – do željene zapečenosti.
2. Zapečene kruhke obložimo s sirom, tunino, džemom in nadrobljenimi orehi in takoj postrežemo.