Tagliatelle z limonino omako iz pora in tunine

SESTAVINE

za 4 osebe
350 g tagliatell ali testenin po vaši izbiri
2 konzervi tunine Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 80 g
2 pora
1 limona
1 dl mleka
40 g naribanega parmezana
30 g masla
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v ekstra deviškem oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. V večjem loncu zavremo vodo in solimo šele, ko voda zavre. Tagliatelle stresemo v vrelo vodo in skuhamo.

    2. Medtem operemo in na tanko narežemo por. V manjšem loncu ga dušimo skupaj z oljem in maslom, začinimo s soljo, dodamo mleko in nekaj žlic vode in na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut. Tako pripravljeno zmes odstavimo s kuhalne plošče ter nežno pretlačimo z vilicami.

    3. Z lupilnikom za zelenjavo naredimo več daljših trakov limonine lupine. Trakove limonine lupine blanširamo eno minuto, nato pa jih dobro odcedimo in narežemo na trakce Julienne

    4. Porovo omako prelijemo v veliko ponev, dodamo nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale testenine, nato pa dodamo še dobro odcejene al dente kuhane testenine. Dodamo nariban parmezan in eno minuto mešamo nad ognjem.

    5. Testenine odstavimo s kuhalne plošče, dodamo tunino skupaj z nekaj olja iz konzerve, limonino lupino in izdatno količino črnega popra. Premešamo in postrežemo.

Najbolj priljubljeni recepti