Solata iz tunine, čičerike, avokada in pomaranče
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi tunine Rio Mare v oljčnem olju 160 g
300 g kuhane čičerike
1 zrel avokado
1 pomaranča
100 g sveže mlade špinače
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
20 g pinjol
sol po okusu
2 konzervi tunine Rio Mare v oljčnem olju 160 g
300 g kuhane čičerike
1 zrel avokado
1 pomaranča
100 g sveže mlade špinače
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
20 g pinjol
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Pinjole v majhni ponvi s prevleko proti sprijemanju na močnem ognju nekaj minut pražimo, dokler ne postanejo zlato-rjave barve.
2. Olupimo pomarančo, odstranimo pečke in jo razrežemo na koščke. Avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico in kožo ter ga narežemo na koščke.
3. Čičeriko, avokado, koščke pomaranče in špinačo damo v skledo. Dodamo oljčno olje in ščepec soli. Solato premešamo in razdelimo na štiri krožnike.
4. Dodamo dobro odcejeno tunino v koščkih in okrasimo s pinjolami.