Topli sendviči s tunino
SESTAVINE
3 konzerve tunine Rio Mare v oljčnem olju 80 g
8 rezin štruce kruha
160 g cheddarja ali ementalca
1 steblo zelene
vejica peteršilja
1 čvrst paradižnik
1/4 rdeče čebule
3 žlice majoneze
1 žlica gorčice
30 g masla
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Na drobno nasekljamo zeleno, čebulo in peteršilj ter jih damo v skledo. Dodamo odcejeno tunino, majonezo in gorčico ter z vilicami dobro premešamo. Začinimo s ščepcem soli in popra.
2. Sir na grobo naribamo. Paradižnik na tanko narežemo. Z maslom namažemo eno stran kruha ter ga položimo na peki papir z namazano stranjo navzdol.
3. Segrejemo veliko ponev s prevleko proti sprijemanju ter popečemo štiri rezine kruha, obrnjene z namazano stranjo navzdol. Obložimo kruh z malo sira, mešanico tunine, rezinami paradižnika in še več sira. Tako obložene rezine pokrijemo s preostalimi štirimi rezinami kruha, pri tem pa pazimo, da je z maslom namazani del obrnjen navzgor.
4. Sendviče nežno položimo v ponev. Najprej jih hrustljavo zapečemo na eni strani, nato pa še na drugi. Z lopatico rahlo pritisnemo sendviče navzdol, dokler se sir ne začne topiti. Ponev umaknemo s kuhalne plošče, sendviče prerežemo na pol in takoj postrežemo.