Tunin mousse
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi tunine Rio Mare v oljčnem olju 160 g
100 g mehkega sira, kot je robiola ali kremni sir
100 ml smetane
2 žlici majoneze
30 g oluščenih pistacij
nekaj vejic vodne kreše
sol po okusu
2 konzervi tunine Rio Mare v oljčnem olju 160 g
100 g mehkega sira, kot je robiola ali kremni sir
100 ml smetane
2 žlici majoneze
30 g oluščenih pistacij
nekaj vejic vodne kreše
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Odcejeno tunino, mehki sir in majonezo zmešamo v skledi in mešamo, dokler masa ne postane gladka.
2. Smetano stepemo s ščepcem soli, dokler ne postane mehka in čvrsta, nato pa jo nežno vmešamo v mešanico tunine in jo do serviranja shranimo v hladilniku; grobo nasekljamo pistacije.
3. Uporabimo dve žlici in mousse razdelimo na štiri porcije. Po moussu potresemo sesekljane pistacije in okrasimo z vodno krešo.