Hrustljave turške cigare s patéjem iz posušenega paradižnika in svežim sirom
SESTAVINE
za 2 osebi
3‒4 žlice Rio Mare Paté namaza s tunino in na soncu sušenim paradižnikom 100 g
4 listi vlečenega testa
8 žlic oljčnega olja
8 žlic naribane topljive mocarele
80‒100 g svežega sira ali fete
ščepec belega popra
Sestavine za omako:
tekoči jogurt
čajna žlička pesta iz posušenih paradižnikov
3‒4 žlice Rio Mare Paté namaza s tunino in na soncu sušenim paradižnikom 100 g
4 listi vlečenega testa
8 žlic oljčnega olja
8 žlic naribane topljive mocarele
80‒100 g svežega sira ali fete
ščepec belega popra
Sestavine za omako:
tekoči jogurt
čajna žlička pesta iz posušenih paradižnikov
Stampa Ricetta
1. Liste vlečenega testa razpolovimo. Vsakega posebej na tanko premažemo z oljčnim oljem.
2. Na spodnji del testa dodamo Rio Mare Paté, nariban sir in nadrobljen svež sir. Zvijemo v tesno cigaro. Ponavljamo, dokler ne zmanjka vsega testa.
3. V ponev dodamo oljčno olje, dokler ne pokrijemo dna. Segrejemo ga in na njem do zlate barve zapečemo zvite cigare.
4. Takoj jih serviramo in zraven postrežemo svež jogurt, ki smo mu vmešali žličko pesta iz posušenih paradižnikov.