Polnozrnati mehiški tunini pica kruhki
SESTAVINE
za 8-10 kruhkov
Sestavine za testo:
400 g pirine polnozrnate moke
300 g svetle pirine moke
3 dcl vode
2 vrečki suhega kvasa
1 zravnana čajna žlička soli
Ostale sestavine:
4–5 konzerv Rio Mare Insalatissime Messicana - pikant 160g
2–3 pesti naribane mocarele
Sestavine za testo:
400 g pirine polnozrnate moke
300 g svetle pirine moke
3 dcl vode
2 vrečki suhega kvasa
1 zravnana čajna žlička soli
Ostale sestavine:
4–5 konzerv Rio Mare Insalatissime Messicana - pikant 160g
2–3 pesti naribane mocarele
Stampa Ricetta
1. Obe vrsti moke, kvas in sol premešamo in vanju vlijemo toplo vodo. Testo pregnetemo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati 30–60 minut.
2. Testo razdelimo na 8–10 delov (odvisno od željene velikosti pica kruhkov). Vsak del oblikujemo v hlebček in posebej razvaljamo v pravokotnik. Spodnji del nadevamo z malo sira in tunino solato.
3. Robove zavihamo proti sredini in testo zvijemo v rolado/kruhek. Položimo jih na papir za peko in pustimo vzhajati 20 minut.
4. Kruhke pečemo 15–18 minut v segreti pečici na 220°C.