Tunin tartar z avokadom in komarčkom
SESTAVINE
za 4 porcije
4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 g
1 avokado
1 komarček
Sok polovice limone
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
Nekaj listov mešane solate
4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 g
1 avokado
1 komarček
Sok polovice limone
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
Nekaj listov mešane solate
Stampa Ricetta
1. Avokado narežite na pol, odstranite koščico in lupino, nato pa meso narežite na kocke. Koščke avokada stresite v skledo in dodajte oljčno olje, limonin sok, ščepec soli in velikodušno količino popra.
2. Komarček operite in ga narežite na manjše koščke, nato mu dodajte avokado ter dobro odcejeno in pretlačeno tunino. Nežno premešajte.
3. Tunin tartar razporedite na štiri krožnike, pri čemer uporabite okrogli kalup, če ga imate, da ga lepo oblikujete. Okrasite z nekaj listi solate.