Preprosta rižota s tunino in grahom

SESTAVINE

za 4 osebe
1/2 večje rumene čebule
3 x 80 g tunine Rio Mare v oljčnem olju s pekočo papriko (ali katerakoli druge tunine v olju)
280‒300 g riža arborio (ali kateregakoli srednjezrnatega ali dolgozrnatega riža)
600‒800 ml jušne osnove ali vode
1 dcl mleka – opcijsko
3 pesti zamrznjenega ali konzerviranega graha (ali koruze, čičerike, fižola)
sol in bel poper po okusu
1/5 čajne žličke suhega peteršilja
2‒3 žlice naribanega parmezana – opcijsko

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju s pekočo papriko

ODKRIJTE VEČ

    1. Olje ene tunine odlijemo direktno v ponev, saj je izjemno aromatično in bo rižoti dodalo čudovit okus. Na njem popražimo drobno narezano čebulo in ji dodamo malce soli, da se lepo spusti. Če vam je všeč okus po malce bolj zapečeni čebuli, jo popražite, da se nekoliko obarva, v nasprotnem primeru nadaljujte postopek, ko je še vedno bela.

    2. Vodo ali jušno osnovo segrejte in solite, da je prijetno slana. Popraženi čebuli dodajte riž in ga pražite na srednji temperaturi še minuto, da malce postekleni. Takrat prilijte prvo zajemalko vode/juhe in ko ta izhlapi, dodajte novo. Dodajte tudi poper in peteršilj.

    3. 12‒13 minut prilivajte tekočino, nato pa dodajte grah. Kuhajte minutko, nato pa prilijte mleko in kuhajte toliko časa, da mleko izhlapi oziroma da je riž skuhan. Če mleka nimate, kuhajte riž in prilivajte vodo/juho, dokler riž ni mehak.

    4. Riž odstavite in vmešate tunino in parmezan.

Najbolj priljubljeni recepti